плавоока учитељица

за моје ђаке и њихове родитеље

ФАНТАСТИЧАН НАЧИН ФАРБАЊА УСКРШЊИХ ЈАЈА

на 18. априла 2014.

Данас и ја офарбах јаја. Кренуло је килаво. Стварно не знам шта је с овим бојама за јаја, нарочито са оном црвеном што користих. Пише на кесици СУПЕР БОЈА, а  морадох 3 кесице ставити у мало воде да бих обојила неколико јаја!!! Љубичасту сам прескочила овај пут, јер у школи користисмо две врсте и ниједна не ваља! Пробах и цвеклом, не иде.  Наравно , кренух да импровизујем, као и обично. Испробах нешто од оних савета које сам поставила у претходном чланку. ОДУШЕВИХ СЕ ! И то оним рецептом за који сам мислила да је најкомпликованији!

Ево како су на крају изгледала:

СликаСликаСлика

 

Мало сам размишљала како да урадим, јер у чланку није дато баш детаљно објашњење. Користила сам изолир траку и фарбала јаја у више боја. Прво сам скувала јаја. Пола ми их је пукло…..грррррррррррррр. Оних неколико  домаћих- нису. Онда обојим јаје у жуту, па налепим изолир траку исецкану у облике какве желим, па онда пребојавам у црвену или плаву ( цело јаје или пола ) или с једне стране једну , а с друге другу боју. Кашиком сам придржавала јаја која сам до пола бојила једном бојом , а од пола другом, док је изолир трака служила као граница. Негде сам на крају и остављала изолир траку на јајету, лепо ми је изгледало.  Ево слика,  како сам радила поступно, корак по корак.

Слика   Слика  Слика         Слика   Слика        Слика

Необојена јаја омотам у пар трака и бојим их у жуто ( испод њих ће остати необојено).

СликаДодајем још пар трака па бојим у црвено (испод њих ће остати жута боја).

СликаСада одлепљујем оне прве траке јер хоћу да бојим у плаво, затим и пар делова траке испод којих је жуто, јер кад ставим у плаву, оне ће позеленети. И још лепим на пар места траку преко црвене боје, јер желим да сачувам црвену боју.  Тада стављам јаја у плаву боју.

Слика            Слика

Одлепљујем таке , и то је то! Необично, зар не?

Слика         Слика  Слика       Слика Слика       Слика  Слика        СликаСликаСликаСлика       Слика Слика       Слика Слика           Слика Слика          Слика

 

Сада је можда касно , јер сте вероватно сви већ обојили јаја, али добар савет можете искористити следеће године!


1 responses to “ФАНТАСТИЧАН НАЧИН ФАРБАЊА УСКРШЊИХ ЈАЈА

Постави коментар